tiistai 30. joulukuuta 2008

Vuoden viimeisiä

Niinhän se joulu meni nenää niistäen ja kuumeessa pallellen.

Tein vähän jouluruokia ennen joulua, varsinaisesta ruokinnasta vastasi äitini ( ostoruokia, ite keitettiin perunat) myyjäisistä ostamani puolukkakakku osottautui herkuksi. Joulupöydässä tulin valitelleeksi hierimen puutetta, kun tein leipää niistä miehen voittamista sukukokousjauhoista. Ne ovat ruisjauhoja ja aion tehdä vielä oikeaa hapanleipää.

Äiti haki komerosta mummon vanhan hierimen ja antoi sen minulle. Ihanan silkkinen pinta. Vietin tapanin jälkeisen viikonlopun Varkaudessa, lauantaina katsastin paikalliset alet - ei mitään.

Eilen sitten palasin kotiin Kuopion kautta. Löysin lauantain hautajaisiin twinsetin ja hatun, sellaisen kaksikymmentäluvun mallisen, pienilierisen. Tuhlasin pois myös jo kesällä saadut lahjakortit. Kuopiossa tai oikeammin sikäläisissä kaupoissa on jotakin mikä vei ääneni, sama juttu oli aikaisemmin syksylläkin.

Kotona tiesin postilaatikon olevan halkeamaisillaan. Jos laatikon päälle sataa millikin lunta laatikko täyttyy mainoksista. Minulla on ei-mainoksia lappu laatikon kannessa, mutta ilmeisesti pitää tehdä myös toinen sisäkanteen ja vaikka laatikon laitaankin. Laatikossa oli vain viisi mullikkaa ja kaunis paketti. Lähettäjäksi paljastui Pirjo-Riitta ja paketissa oli ihanaa saippuaa: kookoksen, kahvin ja tyrnin aromeilla höystettyinä. Ihania, eihän noita voi käyttää. Kiitos Pirjo-Riitta tuhannesti!!!

Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta ja intoa pakertaa kauniita käsin tehtyjä töitä olipa sitten kyse neuleista, saippuasta tai hierimistä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää uutta käsityövuotta 2009 Sinullekin :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Ole hyvä vaan! ;oD

Paljon käsityöintoa ja kaikkea hyvää vuodelle 2009 Sinullekin!

Makepeace75 kirjoitti...

Mukavaa ja lankaisaa uutta vuotta 2009!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo hierrin. Minä sain faffaltani samanlaisen joululahjaksi, oli tehny kaikille lapsille ja lapsenlapsille omat :)

Hyvää uutta vuotta 2009 sinnekin!