perjantai 19. joulukuuta 2008

Raskas viikko

Kuvatonta kertomaa...
Viikko ennen joulua on kiireisin ja raskain työssäni: on joulujuhla, jonka järjestelyt, ohjelmanharjoitukset ja esittäminen pitävät kiirettä yllä. On työnantajan järjestämä jouluruokailu, pitkä päivä joulua odottavien lasten kanssa (tänään olisi ollut tarjolla vielä extra tenavia, mutta sanoin EI ja sitten kaduin kieltoani, mutta en perunut päätöstäni). Viime perjantaina oli työpaikkani jouluruokailu: jaoin tunnin verran laatikoita, kinkkua, rosollia ym kaikki perinteiset jouluruuat: ruuanjakaminen on yksinkertainen työ tavallisena päivänä, mutta tuon ruokamäärän kanssa kun piti muistaa myös ruokavaliot... onneksi ruokaähky syödään vain kerran vuodessa työpaikalla.
Pari tuntia sitten sain suruviestin: etäisempi ystäväni on siirtynyt ajasta iäisyyteen vaikean sairauden murtamana. Käytän tässä sanoja, jotka tuntuisivat hyvin teennäisiltä toisaalla, mutta nyt ovat ainoa tapa kuvata tuon upean ihmisen taistelun päättymistä. Hän sai olla omassa kodissaan viimeiset päivänsä ja siellä myös nukkui pois.
Myös veljeni lapsuuden ystävä menehtyi pari viikkoa sitten pitkäaikaisen sairauden komplikaatioihin ja hänet on saatettu hautaan eilen.
Tähän viikkoon mahtuu tokimyös iso ihana ilonaihe: mies pääsi jatko-opiskelemaan, vaikka ei olekaan AMK, mutta taisivat valinnassa painaa myös nuo vuosien varrella hankitut lisäopinnot.

Käsitöistä ei ole kuvia, olen toki tehnyt joulukortteja ja löysin hyvän askartelutarvikkeiden verkkokaupankin: sinellin. Tein tilauksen maanantai-iltana ja eilen tilaus oli postilaatikossa.
Tavara oli juuri sitä mitä tilasinkin ja korkealaatuista. Minä lasken aina bussimatkat mukaan, jos lähtisin hakemaan vastaavaa tavaraa lähikaupungista, eikä olisi mitään varmuutta saanko haluamani vai ei oo/ eikä huomenna tule-palvelua.

Tänään satoi vettä ja räntää... ennen oli kovia pakkasia. Äiti sanoi järven olevan taas musta ... lähteekö ohut(2,5cm) jää pois niin kuin teki pari vuotta sitten.

Minulla alkoi loma, töihin sitten taas 5.1. ensi vuoden puolella.
Sunnuntaia on joulumyyjäiset, mistä ajattelin hakea sen perinteisen hedelmäkakun, itse ajattelin tehdä punakaalihauduketta ja jos leipoisi joululeipää.

5 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Rauhallista joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta Sinulle!

Heiska74 kirjoitti...

Mukavaa Joulua!! Nauti joululomaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mielät lämmmittävää saada vielä näin aatonaattona joulutervehdyksesi, olen ollut blogitauolla enkä ole toistenkaan blogeja käynyt juurikaan lukemassa. Surullisia asioita on tapahtunut sinun jos ei ihan lähipiirissä niin kuitenkin. Minäkin olen alakuloa tuntenut kun kaksi pientä lemmikkieläintämme kuoli ihan vasta, vaikka vain eläimiä, niin rakkaita olivat.
Mutta otetaan joulunilosamoma vastaan riemuiten, oikein hyvää joulua sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Rauhallista joulua sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Joulun aikaa rauhaisaa,
vuotta hyvää alkavaa !