lauantai 8. marraskuuta 2008

Lauantaina sattuu ja tapahtuu

... jotakin pientä ja aikalailla tavanomaista.

Päivä alkoi hyvin rauhallisesti. Kahvia, voileipää ja orientoitumista opiskeluun ja niinhän se olisi jatkunutkin, mutta. Sitten soi ovikello, en odottanut ketään ja kesti hiukan aikaa, että olin ovenavaamisvaatteissa. Ovella oli erään uskontosuunnan edustaja tyrkyttämässä lehtiä ja mukana oli pieni tyttö. Tämä porukka osaa tulla aina huonolla hetkellä, lisäksi minua ärsyttää tuo lasten mukana pitäminen. Osasin hillitä itseni ja suljin oven, sillähän tuosta pääsin. Tunnin päästä ovella oli lukiolainen kalenterikaupalla, hän käyttäytyi hienosti.

Kävin ruokaostoksilla ja ostin siivouspalkkioksi itselleni viinerin. Sitten kävelin toiseen ns. sekatavarakauppaan ja ajattelin ostaa itselleni syklaamin. Syklaamia ei ollut, mutta ostin amarylliksen sipulin.Samalla kertaa katsoin onko ystäväni tarvitsemaa sukkalankaa.

Siivouksen välttely milloin minkäkin tekosyyn nojalla on eräs parhaita taitojani. Tänään löysin pari kivaa käsityöblogia, joita oli luettava heti.


Nämä sukat menivät työkaverin vauvalle. Lankana se Novitan murheellinen merinowool. Sain lopulta tehtyä toisen sukan yhdestä langasta ja toiseen tuli kaksi jatkamiskohtaa. Malli on taas sieltä Omasta Piästä-ohjekirjasta.
Olen lopettanut novitalankojen hankinnan itselleni, koetan saada kaikki vanhat varastotkin pois.
Nyt paleltaa niin paljon, että paras mennä peiton alle lämmittelemään ( ei tarvitse siivota).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi sun käyttämä kirja on kyllä ehdottomasti paras kaikista käsityökirjoista :)

Nyt tosiaan peiton alle lämpimään!

T:SNY

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Hei!

Saat minulta kirjaimen N.