sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Harmaa sunnuntai

Tarkoitus oli tehdä tänä viikonloppuna opiskelutehtäviä oikein urakalla, mutta eilispäivänä olo oli aikalailla väsähtänyt ja alakerran naapuri piti useiden tuntien huuto- ja nujakointisession, jonka takia piti pitää telkkaria vähän liian kovalla, että edes jotenkuten pysyi ajatukset kasassa. Luin kyllä, mutta vastausten tekeminen ei onnistunut. Vaikka meteli vaikeni klo 22, jolloin hiljaisuus talossa alkaa aion silti ottaa huomenna yhteyttä vuokranantajaan.
Tänään on ollut perinteinen kodinhoitopäivä. Ruuanlaittoa, pyykkäystä ja siivousta.
Minun viikonloppuni, jos saan olla "villinä ja vapaana" on sapattilauantai ja siivoussunnuntai.
Primavera tahtoi puikolle ja sinne myös pääsi. Katsotaan myöhemmin mitä siitä tulee. Pieni korjausompelu pitäisi vielä tehdä ensi viikonlopun pikkujoulua varten. Menen lauantai-iltana katsomaan tätä.
Vähän etelämpänä on viime yönä satanut lunta, meidän kylällä oli vain parin minuutin kuuro puolenpäivän aikaan, ei tullut maa valkoiseksi. Tuuli oli kylmä, talvinen, kun illan hämärtyessä kävin lenkillä.

Tässäpä sen messuilta ostamani heijastimen esikuva. Paikan päällä voi yrittää ymmärtää ajan pituutta, kuvat on tehty n. 2500 - 3000 v. eaa.
Astuvansalmen naissoturia ei ollut heijastimena, sen olisin halunnut, muutamassa Anu Pylsyn t-paidassa kuva on, ja onhan se minun vuosien takaisessa pellavakassissa.
Nämä kuvat ovat merkinneet paljon oman aikakautensa ihmisille, ei ne ole olleet graffitteja, satunnaisesti sinne tänne sudittuja vaan pyhiä kuvia.
Säilyykö meidän ajaltamme tuhansien vuosien päähän mitään näin mahtavaa.

Ei kommentteja: