sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Adventtisunnuntai


Aamupäivä meni kuunnellessa televisiosta Porvoon kirkon uudelleen käyttöönottoa ja adventtijumalanpalvelusta. Omassakin kirkossa olisi ollut juhla, seurakunnan 150-vuotisjuhla, mutta oli taas niitä aamuja ettei ajatus lähtemisestä kiehtonut. Sillä kävin klo 02:20 toivottamassa naapurissa hyvää yötä ja toivomassa hiljaisuutta. Lähdin sitten iltapäivällä tuohon ihan nurkantaakse katsomaan tätä, olin ainoa näyttelyvieras, mutta myöhemmin tuli pari naista jälkeeni. Liityin museon ystäviin 10 eurolla (lippu maksoi 4 euroa, maksoin siis lisää 6 euroa). Saan nyt käydä museossa niin usein kuin haluan ja saan kutsun aina näyttelyiden avajaisiin. Erityisen vaikutuksen minuun tekivät 1500-luvun maalaukset, vaikka tekijännimet ovat vuosien saatossa unohtuneet käden jälki elää ja aivan erityisesti puhutteli eräs Neitsyt Marian kuva, jossa hänet oli kuvattu keski-ikäiseksi naiseksi. Vahva elämänkokemus on luettavissa kasvoilta.

Taidemuseolta marssin viereiseen sekatavarakauppaan. Huomasin muutama aamu sitten, ettei minulla ole vaalean sinistä pitkähihaista T-paitaa. Tänään sitten ajatus oli jalostunut mustaksi ja niinpä ostin kaksi mustaa paitaa ja heijastimen.

Kävin vielä läheisessä ruokakaupassa, aioin ostaa punaisia lyhtykynttilöitä, niin oli ollut monen muunkin ostoslistalla ja hylly oli tyhjä. Ostin sitten valkoisia kynttilöitä ja yhden venetsiakynttilän, joka nyt palaa parvekkeella. Poltan sisällä hyvin vähän kynttilöitä, mutta parvekelyhdyssä palaa koko joulun ajan kynttilä aina kun olen kotona.


Kotiin palattuani soitin miehelle ja kuulin heidän palanneen onnellisesti omasta kaveriporukan pikkujoulustaan. Mukavaa oli ollut, ja uusia reissuja suunniteltu. Olen joskus pyytänyt miehiä pistämään pystyyn myös "emäntäkerhon", mutta eipä tuosta ole mitään kuulunut.

Huomenna on hieman kiirepäivä. Töiden jälkeen on jouduttava ammattiosaston jouluruokailuun. Tapana on, että pyöreitä vuosia täyttäneet jäsenet kutsutaan ruokailuun ja kai siellä saa kukkasenkin. Ruokailu on täällä. Kokemuksesta voin kertoa, että opistolla on hyvää ruokaa ja runsaasti.
Nyt pitää silittää vähän vaatetta huomisillaksi.

Ei kommentteja: