perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kaukana on käyty ja kotiin on tultu

Marraskuun alussa pohdimme mieheni kanssa talviloman viettoa, päätimme lähteä vähän kauemmas ja toteuttaa miehen pitkaikaisen unelman. 
Varasimme maaliskuun toiselle viikolle viiden päivän loman Singaporesta. Erityisenä houkuttimena oli suorat lennot Helsingistä. Toki edullisempaa olisi ollut lentäminen esim. Frankfurtin kautta, mutta matka-aika olisi kasvanut ennestään. Nytkin istuimme puoli vuorokautta suuntaansa koneessa.

Singapore on kaupunkivaltio,asukkaita vähän enemmän kuin täällä Suomessa, mutta valtion pinta-ala on vain murto-osa maastamme. Hotellimme oli elokuussa avattu Carlton city hotel kiinalaiskaupunginosassa.
Kuvassa näköala huoneemme ikkunasta, olimme 18. kerroksessa. Hotelli oli hyvin länsimainen, tasokas, mutta sisustukseltaan jonkin verran karu. Palvelu oli hyvää ja aamiainen aivan ihanaa runsaine hedelmä- ja lämminruokatarjoiluineen.
Kaupungissa on useampiakin kiertoajelufirmoja, me matkasimme yhdellä. Reitit taitavat olla suurinpiirtein samoja. Kuvassa taustalla Marine Bay Sands hotelli, jonka kolmen rakennuksen yhdistää katolla laivanmuotoinen 56 kerros, missä on näköalatasanne, ravintola ja mm. uima-allas. Kävimme katsomassa näköalaa illalla, minua huimasi jonkin aikaa noin korkealla.
 Loppuviikosta iltapäivisin kaupungin ylle alkoi kertyä savusumua, joka haittasi näkyvyyttä. Paikalliset asukkaat toivoivat sadetta, joka puhdistaa ilmaa.
 Vietimme yhden päivän kasvitieteellisessä puutarhassa, minusta ei tullut orkideojen ystävää vieläkään, mutta nämä pikkuiset kilpparit olivat aivan ihastuttavia.
Halusimme syödä aasialaista ruokaa ja se onnistui usemmiten. Pari kertaa piti turvautua länsimaiseen  pitsaan tai purilaiseen kun nälkä oli niin valtava. Viimeisenä iltana ruokapaikaksi valikoitui hotellimme lähellä ollut korealainen pikkuravintola. Ulkoiset puitteet olivat vaatimattomat, muutama pöytä ulkona ja muutama sisällä. 
Minun annokseni oli häränlihaa, joka tarjoiltiin pienestä rautapadasta ja sen alla oli hetken aikaa tuli pitämässä ruokaa lämpimänä. Lisäkkeenä oli riisiä, mungpavun ituja, säilöttyä paprikaa ja neulamuikkuja paljon pienempiä maustekaloja. Ateria oli uskomattoman herkullinen. 
Sää oli koko matkan ajan sateeton, lämmintä iltapäivisin n. 33 astetta. Singaporen alhaisin lämpötilahan on koskaan ollut +19 astetta.
Tässä viimeinen kuva Changin lentokentän 1. terminaalista, missä oli useita tällaisia kukkaistutuksia. Kenttä on yksi maailman vilkkaimmista ja terminaaliakin kolme ja vielä halpalentojen terminaali. 
Minä otin n. 200 kuvaa, mutta usemmissa on mieheni enkä halua esitellä häntä täällä, niin miehettömät kuvat on miltei tässä. Mies otti n. 600 kuvaa. 
Paluu räntäsateiseen Helsinkiin oli "kotoisaa". 

Voin suositella Singaporea reippaille aikuisille, kävellen ja metrolla pääsee hyvin tutustumaan tähän aasialaisen kultturin sekamelskaan. Pitemmällä lomalla voisi myös käydä esim. Malesiassa, Indonesiassa tai Hong Kongissa. 
Singapore on kallis ostoskaupunki, kaupoista löytyy kyllä kaikkea timanttikoristeisista rolexeista (n.200 000€) 4 t-paitaa/6€. 
Ravintolaruoka oli hieman edullisempaa kuin meillä. 

3 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Kuulostaa upealle matkalle. Siellä päin maailmaa on varmaan täysin erilaista, kuin kotimaassamme.

Äipän touhut kirjoitti...

Teillö oli hieno matka. Haaveita on hyvä toteuttaa yhdessä

Äipän touhut kirjoitti...

Heippa, minulla on sinulle haaste blogissani. käy kurkkaamassa.