lauantai 10. elokuuta 2013

Kymmenen kysymystä

 MariJ:n blogista nappasin mukaani kymmenen kysymystä, joihin yritän vastata.

1. Kaupunkiloma vai rantaloma? Perustelut.
Sekä että. Pidän eurooppalaisista, vanhoista kaupungeista. Pariisi on ehdoton suosikkini. Nautin ihmisvilinästä, puistoista, katukahviloista, -soittajista ja teatterista, silloista,rantakaduista ja enemmän ikkunaostoksista kuin kaupoista.
Mökkiloma on samalla myös rantaloma, etelän aurinkorannoille en mieli. Mökillä on ranta niin lähellä että kuistilla istuessa voi ihailla kaunista järven selkää.

2. Paras asia, joka on tapahtunut sinulle viime aikoina? 
Mikään viime aikojen tapahtuma ei pomppaa esiin erityisen parhaana, mutta listaan muutamia hyviä asioita viime ajoilta tähän: uusi työtoveri, kilpirauhasen kasvaimen rauhoittuminen( ei kasva) muutama pois lähtenyt kilo, kunnossa olevat raha-asia.

3. Paras kesäherkkusi ja mahdollinen resepti?
Minulla ei ole kuvaa  kotikyläni rantakakatapahtumasta, mutta siellä keitetään yhtä kesäherkkuani - rantakalaa. Koska kyseessä on kalastuskuntien järjestämä tapahtuma vaadin että saan ottaa keittoa ensimmäisenä sillä takuuvarmasti olen ainoa paikalla olija, joka on noussut neljän aikoihin myymään kalastuslupia koskeen. 
Keittoon tulee muikkuja, perunaa vettä voita ja suolaa. Haudutetaan hiljalleen kunnes peruna on pehmeää ja kala kypsää. Mitään tarkkaa ohjetta ei ole, vaan nuottamiesten tapa keittää on ollut tämä.

Kuvassa sitten tämän päivän ruokani: kanttarellipasta. Pasta keitetään ohjeen mukaan, kanttarellit pienitään pannulle. Kiehautetaan neste pois sienistä, lisätään pari pientä kesäsipulia ja vähän rasvaa, annetaan sienien kuullottua ja lisätään sitten ruokakerma (minä käytin maidotonta  sipulikaurakermaa) haudutetaan sieniä hiljalleen, lisäsin sitten pastan sienien joukkoon. Hetken hauduttelun jälkeen lisäsin vielä suolaa ja pippuria hieman ja ruoka oli valmista.


Tänä kesänä herkkua on ollut myös jäätelö, koska nyt saa myös maidottomana. Tässä kuvassa on itseni tekemää vadelmahilloa ja kaurajäädykettä, mutta myös mansikat ovat ihania.

4. Kesäperinteesi?
Tarkkaan harkittuani taitaa kesäperinteitä olla tuo rantakalatapahtuma ja muutaman päivän kaupunkiloma jossakin päin Eurooppaa.

5. Paras viimeisin sisustusostoksesi?
Taitaa parhain sisustusostos olla jo puolentoista vuoden takaa. Ostin nimittäin silloin uuden patjan. Ostos oli kallis, mutta tällä hetkellä ainakin selkäni mielestä ihan paras valinta. Minä olen laiska sisustaja ja ostelen hyvin harvoin mitään, sillä olen asunut tässä kodissa jo yli kaksikymmentä vuotta enkä tarvitse tähän mitään lisää, jos jokin tavara tarvitsee uusimista niin sitten ostan uutta.

6. Millainen on unelmiesi asuinympäristö?
Eräässä mielessä asun unelmieni ympäristössä. Kaikki tarpeellinen on lähellä, kävelymatkan päässä ja kauemmas pääsee hyvin julkisilla liikennevälineillä.  Jos jotakin haluaisin olevan toisin, niin ranta on lähellä, mutta ei kuitenkaan näy ikkunaan, sillä veden väkeminen on hyvin rauhoittavaa minulle.

7. Suomen kielen kaunein sana?
Yksiselitteisesti se on RAKAS kaikkien siihen ladattujen tunteiden takia. Ihanaa on rakastaa ja ihanaa on olla rakastettu!

8. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on tai oli?
Irlannin matkaa olin suunnitellut vuosia, se tapahtui. Kesällä odotan myös mökkielämää, rauhallisia päiviä ja tavallista elämää, ystävien ja sukulaisten tapaamisia.

9. Paras vuodenaika?
Kaikissa vuodenajoissa on parhautensa ja huonoutensa. Kevätkesän valoisat illat ja yöt on ihania, mutta hyttyset eivät. Aiemmin en nauttinut alkukesän päivistä koska silloin minua vaivasi aurikoihottuma, mutta yöllä oli parempaa. Keskikesällä on lämmintä - ei tarvitse pukea kuin ihan välttämättömin- valoisaa ja loma. 
Syksyn värikylläisyys on liikaa minulle, mutta myöhäissyksyn tuulen tuiverrus ja lujat aallot rantaan on sykyn parhautta kuten myös puolukkareissuni metsään.
Alkutalven pimeistä illoista en erityisesti pidä, mutta kun tammikuussa päiväalkaa taas jatkua, hanget hohtavat ja on vain kymmenkunta astetta pakkasta on talvi parhaimmillaan.

10. Mikä saa sinut onnelliseksi
Tähän pitäisi luetella kymmenen asiaa, mutta katsotaanpa kuinka paljon keksin vastauksia.
 • Kun saa herätä kiireettä
 • Kaunis viileä sää
 • Olla rakastettu ja rakastaa
 • Kivuttomuus
 • Puhtaat viileät lakanat
 • Kupillinen tai kaksi vahvaa kahvia
 • Hyvä ilmapiiri töissä
 • Hyvä, mielenkiintoinen kirja
 • Ystävät
 • Pienet yllättävät asiat kuten kortti postilaatikossa tai linnunlaulu työmatkalla
 • Kauniit kengät, korut ja hamekelit
 • Onnistuneet käsityöt
 • Kun uni tulee illalla ilman lääkettä ( melatoniini)
Tässäpä nämä minun vastaukseni. En jatka tätä mihinkään suuntaan, mutta kuka vaan saa tämän ottaa ja vastata, jätä kommentti niin käyn lukemassa. 
Esikatselussa näkyy turhia rivejä, mutta en saa niitä jostakin syystä pois.

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kiva oli lukea vastauksiasi. :)

intsu kirjoitti...

Sinun vastauksissasi on monia samanlaisia asioita,joista minäkin pidän ja jotka ovat totta minunkin kohdalla. Luin sinun Irlannin matkastasikin. Niin kiva oli piipahtaa kanssasi sen myötä Irlannissa,jossa en ole käynyt. Kiitos sinulle siitä.