keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Huh huh ja aujaijaii

Kuvitelkaa tähän kuva vauvan beesruskeista villapökistä.

Miehen suku rikastui tammikuun lopulla ihanaisella neiti-immeisellä.
Ryntäsin lankakauppaan etsimään housulankoja. Vaatimusteni mukainen valikoima oli pieni, langaksi valikoitui Schachenmayerin extra merino big. Lankesin ostamaan myös neliskanttiset puikot.
Tällä kertaa tein mallin mukaan, mitä nyt piti soveltaa vähän kun lankani oli ihan eri kuin ohjeessa.
Takaisku tuli kun yhdessä puikossa olikin paha särö, piti miettiä miten päin puikolla neuloi, mutta kun pääsin parin viikon päästä käymään k.o. lankakaupassa, sain uuden puikon tilalle.
Ne puikot on erittäin ihanat kädessä, kuin unelma.
Ohje oli Titityyn ilmaisohje, erittäin selkeä ja hyvä.
Neule seilasi kanssani linja-autossa ja kävi myös naapurivaltiossa.
Kädet vaativat lepohetkiä ja niska jumitteli oikein pahasti.
Lapsukaisen kastejuhla oli viime lauantaina. Perjantaina n. klo 23 lopetin neulomisen. Langanpäät päättelin anopin luona lauantaiaamuna ennen lähtöä Helsinkiin. 
Neulomista hidasti myös joka keväinen kokousrumba. Ennätys on viiden tunnin kokous, edes kahvitaukoa ei pidetty. Kokousten pitäminen on vaatinut myös niihin valmistautumista, etenkin taloyhtiön asiat ovat vaatineet paljon energiaa kun en ole mikään rakentamisen asiantuntija.

Otsikon aujaijaii on valitusvirttä. Olen kärsinyt lähes kolmekymmentä vuotta laktoosi-intoleranssista. Oireet ovat pahentuneet vuosi vuodelta ja tällä hetkellä en kestä edes laktoosittomia tuotteita. Ongelma on vain se että laktoosia tungetaan lähestulkoon joka paikkaan: miltei kaikissa lääkkeissä sitä on, valmisruuissa - jopa ilmakuivatussa kinkussakin. Ja kaiken lisäksi maitotuotteet rauhittaisivat jatkuvaa närästystä paremmin kuin mikään lääke. ... Elä tässä sitten...

Munarikasta pääsiäistä kaikille!


2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Oletko kokeillut karppaamista?

Mulla oli laktoosi-intoleranssi jossain vaiheessa yhtä paha kuin sinullakin. Mutta kun aloin karppaamisen, eli jätin kaikki tärkkelystä sisältävät ruuat pois (peruna, maissi, kaikki kotimaiset ja myös gluteenittomat viljat, riisi, pasta sekä sokeri), niin laktoosi-intoleranssikin parani niin, että voin nyt käyttää huoletta hyla-tuotteita ja välillä myös jopa ihan tavallisia maitotuotteita pienissä erissä. Lisäaineet on toinen juttu, mitä kannattaa välttää, eli esimerkiksi siinä mainitsemassasi kinkussa oireita ei välttämättä aiheutakaan laktoosi, vaan sen sisältämät lisä- ja säilöntäaineet. Olen huomannut, että myös lisäaineiden käytön lopettaminen on vaikuttanut vatsani terveyteen suotuisasti, en siis nykyään käytä esim. mitään valmiiksi marinoituja/maustettuja tuotteita, en lihaliemikuutioita, jopa kermojen kanssa olen niin tarkka, että kun suurin osa kermoista sisältää esim. karrageeniä, niin sellaista kermaa en osta. Suosittelen tosiaan kokeilemaan ensin noiden tärkkelysten vähentämistä, sen jälkeen lisäaineettomuutta, ja veikkaanpa, että oireesi loppuvat! En ole ensimmäinen laktoosi-intolerantikko, jolla on tällainen kokemus, että oireet johtuvatkin ihan jostain muusta kuin laktoosista.

Sartsa kirjoitti...

Minä oon ottanu neuvostasi vaarin ja purkanu, purkanu, ja neulonu taas. :)