maanantai 8. joulukuuta 2008

Nuori vai vanha itsenäisyys


Tämä vanha mänty kotimatkani varrelta sai pari viikkoa sitten sinisen valon. Eilen sitten nappasin tämän kuvan.
Perjantaina olin vielä äänetön. Kävin bussien vaihdon välillä Kuopiossa lankakaupassa hakemassa vetoketjun miehen takkiin ja samalla tarttui mukaan vähän neuloja ja yksi heräteostos, josta en kuitenkaan näytä kuvaa... odotetaan jospa valmistuisi. Kävin myös askartelukaupassa hakemassa tarveaineita joulukortteihin. Selvisin aika hyvin ilman sanoja, tervehdykset ja kiitokset viitoin.
Itsenäisyyspäivää vietettiin kotioloissa varsin arkisesti, mitä nyt illalla kilisteltiin konjakilla.
Minun huvini(?) linnan juhlissa on katsoa puvuista hihan istuvuutta. Nyt illan emännän puvun kaavoitus oli onnistunut, hihat oli kohdallaan eikä ylimääräisiä ryppyjä ollut.
Monen miehen kohdalla oli frakki jäänyt aivan liian pieneksi. Jos tuota miesten juhlapukua ei tarvitse kovin usein olisi vuokrapuku paljon parempi kuin kinkkana oma.
Yöt kulutin Finlandia-voittajan parissa. Puhdistus on hyvä kirja, palkintonsa ansainnut. Erityisesti minua ilahduttaa palkinnon meneminen nuorelle naiskirjailijalle. Ajattelin lukiessani että tämä voisi olla myös Suomen historiaa, jos viimeiset sotamme olisivat menneet toisin. Itsenäisyytemme olisi nyt Balttian maiden kanssa saman ikäistä, olisimme kokeneet saman pelon, sorron, kiusan ja köyhyyden. Suosittelen kirjaa kaikille, kannattaa lukea, ei kuitenkaan iltalukemiseksi, jos luettu tulee helposti uniin.
Nyt painun tekemään joulukortteja...

Ei kommentteja: