keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Juhlaa

Synnyinpitäjäni juhlii kuluvana vuonna 450-vuotiasta taivaltaan. Pääjuhla pidettiin helteisenä viikonloppuna 11.-12. 6.
Juhlan merkeissä oli mm. upeaan museoomme vapaa pääsy, enkä ole tuolla koskaan ennen niin valtavaa väkimäärää nähnytkään. Paikoin piti ihan jonottaa, että pääsi eteenpäin. Museon kokoelmissa on myös upeita käsitöitä, mm. helmikirjontaa, mutta myös kansannaisten töitä. Vanhana hallintopitäjänä Rautalammilla on vahva kartanokulttuuri, joka näkyy mm. naisten käsitöissä. Kuulun museon ystäviin, ja haluan edistää sen toimintaa. Keskustelinkin museon henkilökunnan kanssa eräästä käsityöhön liittyvästä ideastani.
Vanhassa koulussani oli kaikille entisille oppilaille avoin luokkakokous, omia luokkatovereitani ei paikalla kuitenkaan ollut kuin yksi, mutta tapasin muutamia muita tuttuja. Minun aikanani ei ratsastettu, mutta muuten kyllä opittiin kaikenlaista, tarpeellistakin.
Rautalampilaiset eivät ole jääneet paikoilleen makaamaan vaan kuvan muistomerkki kertoo niistä rohkeista, jotka ovat lähteneet maailmalle.

Ja muistomerkin teksti lähempää.

Kuuman ( +33C) päivän iltaa vietimme rantasaunalla, Hankavesi oli kauneimmillaan.
Sunnuntaina olimme kirkossa, joka oli ääriään myöten täynnä.

Tunnen, että olen syystä ylpeä juuristani.
Siellähän minä kurkistan museon savutuvan ovelta.

2 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Kauniita kuvia!
Mie olen melkein kerran muuttanut Rautalammille, mutta sainkin sitte työtä täältä - tiedä oliko oikea ratkaisu vai ei.

Äipän touhut kirjoitti...

Kesä on juhlien aikaa, Kun asuu muualla, näkee Kotiseudun ihan toisessa valossa. Kauniita kuvia sieltä Rautalammilta. Hyvää Juhannusta !