sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Sitä sun tätä sunnuntai

Minun viikonloppuni ovat jo pitkään olleet käänteiset: lauantai on lepopäivä ja sunnuntaina tehdään sitten kaikenlaisia viikonloppuun kasautuvia hommia. Aloitin päivän varhain aamulla lukemalla päivän lehden ja pistäytymällä lukemassa varhaisimmat blogipäivitykset. Sitten otin pienet torkut, kun avoimesta ikkunasta tuli niin kylmää että aloin palella ja ainoa varma lämmin paikka on omassa sängyssä, yrittelin samalla parannella alkavaa päänsärkyä, joka kuitenkin vaati tujakat kahvit. Kahvin kanssa surffailin vähän lankakauppojen sivuilla ja tein pienen tilauksen - siitä enemmän sitten kun langat saapuvat.
Istutin tänään viikolla ostetut kukat parvekkeelle, pari pelakuuta, lobeliaa ja kesämurattia. parvekkeeni on aamuaurinkoinen, mutta päivemmällä varsin varjoinen ja lähestulkoonkaan kaikki kukat eivät siinä menesty. olen luopunut toivosta saada esim. Marketta kukkimaan koko kesän, pelakuu, tuo vanha tuttu sen sijaan jaksaa kukkia koko kesän ja on sangen helppohoitoinen. Tänä vuonna en saanut valkoista, piti tyytyä peruspunaisiin. Istutin myös muutaman orvokin ja hyötypuutarhaksi luettavaksi persiljaa.
Siivous jäi kesken, kun piti lähteä lipasvahdiksi vaalipaikalle. Äänestäjiä kävi sangen vähän, eikö ihmiset ymmärrä, että eurovaaleissa todella valitaan ne suurten asioiden päättäjät.
Ihmiset osallistuivat kiitettävästi lipaskeräykseen, ainakin puolet äänestäjistä kävi lippalla. Lipas olikin lähestulkoon täysi. Kolmen laitapuolen miehen kimppa valitsi ensin yhteisen ehdokkaan ja kävi äänestämässä ja sitten puistelivat taskunpohjiaan ja jokainen sai kokoon kaksi euroa lippaaseen.
Kotiin palattua soitti ystäväni, jonka kanssa jutellaan aina tunti, vähempi ei riitä.
Soittelemme vain kerran kuussa ja puhuttavaa riittää. Lopun iltaa olenkin seurannut vaalituloksia, on minulla neulekin tuossa, se jatkuu hitaasti, mutta varmasti. Tarkemmin siitä kunhan valmistuu.
En ehtinyt kuvaamaan kukkia vaikka niin oli tarkoitus.
Eikä ollut tämäkään päivä pelkkää menestystä, illansuussa hajosi takahammas, juurihoidettu ja useammasti paikattu - nyt terävä reuna hankaa kieltä pahasti, eli on oltava "kieli keskellä suuta" kirjaimellisesti. Huomenna soitelemaan lääkärinaikaa heti aamusta.

Ei kommentteja: