torstai 3. marraskuuta 2011

Kiitos kommenteista

Kiitos kommenteista!!!
Hopeasaven muotoilu oli kivaa, mutta materiaali on vain turkasen kallista. Tuo 5g maksoi 19€ eli kilohinnaksi tulee 3800€, joten ei tästä mitään jokapäiväistä harrastusta tule. Tuolla 5g hinnallahan saa jo luxuslankaakin aika kerän, halvempaa lankaa useampaankin sukkapariin.
(Neulojan rahayksikkö = lankakerän hinta)
Pidän myös ihan tavallisen saven muotoilusta eli keramiikan teosta, mutta savi kuivattaa käsiäni niin ettei mikään rasva auta.
Minä en osaa piirtää, mutta muotoilu on kivaa. Savi on työstövaiheessa hyvin elävää, eli sen muotoilu on helppoa, kuiva polttamaton savi taas on haurasta, varoen käsiteltävää. En voi kuvata tähän omatekemää kukkaruukua, kun se on jossakin varastossa. On ryhdyttävä proosallisempaan tehtävään eli silitettävä työhousut huomiseksi.


tiistai 1. marraskuuta 2011

Uusi aluevaltaus tai sitten ei

Olin paikallisessa käsityökeskuksessa hopeasavikurssilla. Muutamassa tunnissa sain aikaiseksi tuon kuvassa olevan läpyskän. Käytin siihen koko 5 gramman savipalan.
Jälkiviisaana olisin voinut yrittää tehdä noista rei´istä isompia ja koko työstä enemmän pitsimäisen, mutta koko ajan piti varoa työn rikkoutumista, polttamaton savi on kovin haurasta.