torstai 22. huhtikuuta 2010

Huivinmallia etsimässä

Sain alkuviikosta valmiiksi nuo 450-vuotisjuhlasukat, jotka lähtivät koettamaan onneaan kilpailuun, eli niistä ei sen enempää tällä hetkellä.
Mutta nyt pitäis löytää malli tuolle Ruca-langalle. Tarkoitus on tehdä huivi, suorakaiteen mallinen, epäsymmetrinen eli toinen reuna voisi olla suora ja toisessa sitä jotakin, mieluiten samanlainen molemmilta puolilta ja mallikerta n. 12 - max 16 kerrosta. Selasin eilen lähemmäs sata mallia ja kulutin hyvää neulomisaikaa monta tuntia tässä netin ääressä ja minä en ole edes ravelryssä - onko sinne nyt mentävä sinnekin. Minähän hukun nettiin ihan pian milloin sitä sitten neulotaan.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Ei mämmiä,ei suklaata vaan Rucaa

Lääkitsin pitkäperjantaina makean tuskaani seikkailemalla nettilankakaupoissa. Etsin kaunista, keväistä, jotakin uutta ja ihanaa - ja löysin Araucania Rucaa.
Tämä herkku ei päädy vyötärömakkaroihin ( en edes tee vyötä).



100% sokeriruokoa 100g=241m Tästä tulee huivi minulle itselleni.
Keriessä lanka ei pölynnyt lainkaan, tuntui aikalailla merseroidulle puuvillalle.

Lankakauppa on Tinttamarelli, olen aiemmin asioinut Tampereen messuilla, nyt nettiostos. Kaikki sujui hyvin.
Minulla on näitä periaatteita: ensin tutkitaan itäsuomalaiset kaupat, sitten muut.
Nettikaupoissa asiointi on varmaa, useimmiten saa heti varmistuksen s-postiin onko lankaa saataissa tai sitten näkee montako vyhtiä hyllyssä on, ei tarvitse lähteä kauas lakakauppaan kuulemaan "tällä kertaa sitä väriä ei ole".

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Huhtikuun hömppää

Seijap Heimolasta esitteli eilen illalla Ullasta löytyvää neulehoroskooppiaan. Koska minulla ei ole muuta kerrottavaa niin tehdäänpäs sitten samalla tavalla.

HÄRKÄ (21.4.-20.5.)

Olet oikea himoneuloja. Sinua ei saisi millään ylös sohvalta neulomasta. Ärsyynnyt, kun työ ja kotityöt vievät aika neulomiselta. Kuka viitsisi pestä pyykkiä, kun senkin ajan voi käyttää neulomiseen? Blogissasi esitellään joka viikko uusi valmistunut neule.

Lempilankasi: Rowanin langat.

No, en tiedä olenko enää himoneuloja, sohvaa ei ole mutta aika jumissa olen tuossa tuolissani, pyykit pesee kone, mutta tiskaamisen kanssa on ihan noin. Pitäisikös täällä joskus imuroida...

Rowanin langoista pidän kyllä Summer tweedista.

Sairastelu jatkuu: olen hoitanut itseäni herkuttelemalla - en ole jaksanut tehdä ruokaa, mutta pulla ja kahvi on vienyt nälän pois. Huomenna saisi hakea postista lankaherkkupaketin - yritän kuitenkin käydä huomenna Pieksämäellä kun on lomakin.

Jospa ensi kerralla olisi neulekuviakin.

torstai 1. huhtikuuta 2010

Hyvää pääsiäistä

Katson ikkunasta ulos ja mieleni tekee kauniiseen kevätpäivään mukaan. Kaupassa on lähdettävä käymään. Mietin ostoslistaa, Olen ollut viikonpäivät kovassa flunssassa ja mieli ei ole tehnyt "oikeaa" ruokaa vaan herkkuja. Nyt on kuitenkin katkaistava herkuttelu ja palattava arkeen.
Menossa on kolmas täysin äänetön ts. mykkä päivä, ennen tätä minusta vielä lähti narinaa ja pihinää, joten sain puhuttua tärkeimmät, mutta sitten ääni katosi kokonaan. Näin lomalla asia ei haittaa paljoa ja haittaa kuitenkin: olisin halunnut soittaa matkatoimistoon, nyt olisi aikaa jutella ystävän kanssa puhelimessa, sanoa pari sanaa sinne ja toiset pari tuonne.

Tein muutama vuosi sitten helmimunia, isossa on 700 - 800 helmeä pienissäkin n. 200, näitä tekee mieli tehdä lisää.



Toivottelen kaikille aurinkoista pääsiäistä!