tiistai 30. kesäkuuta 2009

Runon ja laulun viikonloppu

Viikonloppu lapsuusmaisemissa vierähti paitsi äitiä passatessa, myös kulttuuritapahtumissa. Aivan kaikkiin tapahtumiin en ehtinyt, mutta johonkin kyllä. Yön kukkujaiset pidin omassa rannassa, saunan kuistilla. Saunareissulle ei kamera lähtenyt mukaan, joten ei ole vesikuvaa.
Pihassa kukki runsain mitoin, tässä muutama makupala.

Juhannusruusu


Suviruusu on levinnyt pitkin metsää. Isäni istutti tämän ruusun metsän reunaan, koska tiedossa oli kuinka kova tämä on leviämään. Lähellä ei ole muita istutettuja kukkia. Meidän pihassa ei ole sen kummempaa suunnitelmaa, kuin veljeni vaatimus, että ruohonleikkuun on sujuttava helposti.


Kesän kauneimpia on kuitenkin tämä valkolehdokki, jonka löysin ihan pihapiirin läheltä. Tästä orkideasta minäkin pidän.


Tällä reissulla otin myös hoitaakseni äitini äidinisän haudan, kysessä on ainaishauta, käyttöoikeutta aina vuoteen 9999 saakka ja siihen voi haudata vain jo haudatun iso-isoisän suoraan alenevassa polvessa olevan jälkeläisen, ei puolisoa. Ilmoitin itseni yhteyshenkilöksi ja olen ilmoittanut myös käyttäväni tuota oikeutta aikanaan. Hyvä se on tietää missä luut lepäävät.

Maananaina kannatti käydä postilaatikolla, siellä oli "the kirja". Oikea sukantekijöiden bestseller.
Olen lukenut toisten vaikeuksista saada kirja, on tilattu läheltä ja kaukaa, minä tilasin kirjani ihan kotimaasta ja maksoin siitä alle 20 euroa.

Maanantai menikin kuvia katsellessa, ja pitihän sitä selata hieman tänä aamunakin ennen töihin lähtöä. Ongelmana on vain mistä ihanasta mallista aloittaisin.
Aivan kiireisenä työnä olisi kuitenkin tehtävä kissalelu Hulina-kissalle ja sukkia uusille sukulaisille ( pikkuserkkuni kaksosille).

Viimeinen viikko töissä menossa ennen lomaa. Kyllä tämän vielä jaksaa.

ps. mitä lahjaksi valmistuvalle maisterille ( miehen kummityttö) - koruista ei piittaa- vinkkejä otetaan vastaan isolla kiitoksella.

torstai 25. kesäkuuta 2009

Ajatuskudelmia


Taaskaan ei neulomiset suju, sormet ovat kuin tönkkösuolatut muikut. Tunsin yölläkin kivun unen läpi, en kuitenkaan herännyt, vaan katselin unta, jota olen sitten miettinyt pitkin päivää. Olisihan elämä voinut kuljettaa noinkin.
Aamulla kaipasin tuolla lyhyellä työmatkallani käteen kynsikkäitä - ei ollut edes trikoosormikkaita taskussa.

Ennen nukkumaanmenoa on annettava sormille vielä kylmähoitoa, koetan pärjätä mahdollisimman pitkälle ilman särkylääkkeitä.
Kudinasioita olen kuitenkin ajatellut: taidanpa jättää tulevana syksynä SNY-kierroksen väliin, ilahdutan itseäni sitten Tampereen messuilla lankaostoksilla ym.
Sukkia ja patalappuja voin tehdä haasteisiin ja voihan sitä osallistua johonkin kertavaihtoonkin, jos sellainen kohdalle osuu.
Nyt kuitenkin ompeluhommiin. Pitää tehdä äidille kankaanpalasta kesäpontso. Hän loukkasi kätensä juhannusaattona (muruma oikeassa olkavarressa), eikä nyt saa päälleen paljon mitään: napitettavia puseroita on vain yksi käypäinen. Eikä minullakaan ole kuin yksi, jonka vien lainaan. Lähikaupasta löysin 5 eurolla ehkä sopivan ja arkioloihin surautan kevyestä viskoosista pontson.
Huomenna menen sinne tukanpesuun ja hoidan muitakin juttuja. Puhun myös ympäri ottamaan kotipalvelua avuksi, kun nyt apuna olevat sukulaiset lähtevät pois.

maanantai 22. kesäkuuta 2009

Juhannus oli ja meni

Mökkijuhannus on unelmien juhannus, mukavaa yhdessäoloa ilman kiirettä ja työpaineita. Mitä nyt piti laittaa ruokaa, lämmittää ja siivota tupa asuttavaksi, siistiä pihaa ja rantapolkua.

Isäntä hommissaan.


Mustikka tarvitsee nyt sopivassa suhteessa vettä ja lämmintä.


Kansallinen juhannusruoka kypsyy.


Syreeni kukkii, juhannusruusu ei vielä.


Oli sadetta ja paistetta, tyyntä ja tuulta. Pelattiin korttia ja seurusteltiin. Nukuttiin paljon ja herättiin virkeinä. Katsottiin ikkunasta sinistä taivasta ja pitkiä puita. Laskettiin koskelonpoikaset. Puhuttiin metsänhoidosta ja gradunteosta. Kannettiin puita ja vettä. Syötiin ja saunottiin. Luotiin neuleeseen silmukat.

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Postipäivä parhain

Eilen oli postipäivä "parraasta piästä". Hain aamupäivällä postista Tapion kaupan paketin. Samalla reissulla käytiin myös apteekissa ja kirjastossa. Piti laskea montako vetokoukkuautoa oli parkkipaikalla, tutkia autojen merkkejä ja malleja ja muistaa kuinka itsekin tuli käveltyä pitkin reunakiveystä aikoinaan. Tuokio reippaassa poikaporukassa oli yksi parhaista hetkistä työssäni. Tapion paketissa tuli muutama kerä Santorinia (oli halvennuksessa) siis vähän enemmän kuin tarvitsen. Neljä kerää upeaa tummaa lilaa Muscatia (näyttää kuvassa liian vaalealta) lähinnä tutustumistarkoituksessa ja kaksi kerää tummansinistä Cottonviscosea kesäpipoon (jos sitten tarkenisi paremmin). Pipo on pakko tehdä, kävin eilen illalla kampaajalla ja palattiin takaisin lyhyeen malliin, eihän tämä tukka kovin pitkä ollut vielä, mutta muistutti kiireisen työpäivän iltapuoliskolla harakanpesää, sellaista harmaata. Nyt on mukava olla. Kiitos Jaana!



Kotona odotti postilaatikossa pehmeä kirjekuori, pankin kirje ja päivän lehti.
Kuoressa oli kaunis Marimekon pussukka, Lapuan kankureiden pellavapyyhe ja suosikkilakuani. Palkinto Eilan blogiarvonnasta. Pussukka etsii vielä käyttötarkoitustaan, ihana pyyhe pääsee lasien kuivaamiseen. Minä arvostan erityisesti pellavatuotteita kodin tekstiileissä. Kiitos Eila!!!


Eikä se pankin kirjekään hullumpaa sisältänyt. Ihan kiva juttu sielläkin. Eilisen kaltaisia postipäiviä voisi oikeastaan olla useampiakin.

Nyt on alettava valmistautua juhannuksen viettoon: hankittava junalippu sunnuntaiksi ja pakattava kassi. Kameran paristot pitää ladata. Lähden huomenna suoraan töistä kohti mökkiä. No, hellehepeneet jääkööt suosiolla pois matkasta, otan farkut ja pitkähihaista mukaan, mökillä on työ- ja arkivaatteita pieni varasto, eiköhän tuolla pärjää. Reissuneuleeksi kesäpipo.

Ihanaa mittumaaria kaikille, älkää paleltuko kokolla!

lauantai 13. kesäkuuta 2009

KIP kip

Huom!!! linkki paikalliseen lehteen.

Nyt on sitten Ylä-Savokin julkineulottu maailman kartalle. Meitä oli neljä rohkeaa, joita paksut pilvet tai viileä tuuli ei haitannut vaan annoimme puikkojen ja koukun suihkia. Viimeisen tunnin vietimme kauppahallissa tuulensuojassa ja lämpimän kahvin ääressä.

Ennen neulomista kävin kauppahallin lankamyymälässä etsimässä huivilankoja tähän. lisäksi tarvitsin lisää lankaa keskeneräiseen etiopianuttuun. Minulla on jokin ihmeen viherrys menossa, koska ostin vain vihertävää lankaa.
Neulomisen jälkeen kävin vielä torin laidalla olevassa cittarissa, muka hakemassa jotakin suuhun pantavaa, mutta lehtihyllystä tarttuikin mukaan Inteweave Crochet, jossa on mukavia, ihan toteuttamiskelpoisia malleja. Myös punainen kassi, jota katsoin kuukausi sitten oli pudottanut hintaansa ja lähti mukaan. Niinpä ruokaostoksille ei ollutkaan enää aikaa vaan piti kiiruhtaa bussiin ja kotiin.

Olen tainnut kehua vanhan blogin puolella Iisalmen kauppahallia, mutta kyllä sitä kannattaa kehua tässäkin. Lankakaupan ohessa on paikallisten käsintekijöiden töiden myyntiä, erittäin laadukasta tavaraa. Hallissa on myös Pupujussikoiden myymälä ja erittäin laadukas lihakauppa muutamia mainitakseni.

tiistai 9. kesäkuuta 2009

PIF - anna hyvän kiertää

Viime kesän ja syksyn aikana kiersi blogistaniassa PIF - anna hyvän kiertää vaihto.
Osallistuin tähän Hannan blogissa ja tänään postilaatikossa oli paketti. Hanna neuloo ihania sukkia, joten arvelin sukkien olevan paketissa ja oikeaanpa osui arvaukseni.
Katsokaa millaiset ihanat punaiset sukat sain. Paketissa oli myös mansikkasuklaata (ujoa, ei halunnut kuvaan).

Kuva ei toista sukkien upeaa puhdasta punaista väriä likimainkaan oikein. Tässäpä minulle juhannussukat aattoiltana saunan jälkeen jalkaan.
Koko on muuten just' eikä melkein. KIITOS HANNA!

Nyt on sitten minun vuoroni:
PIF tulee sanoista "Pay It Forward", joka on suomennettuna "Anna hyvän kiertää", säännöt ovat seuraavanlaiset:


  1. Lupaan valmistaa käsin jotain mukavaa kolmelle ensimmäiselle, jotka jättävät kommentin tähän viestiin.
  2. Lahjan saat jossain vaiheessa seuraavan 12 kuukauden aikana.
  3. Annat hyvän kiertää edelleen omassa blogissasi.

maanantai 8. kesäkuuta 2009

Pienenpieni puutarhani


Kotiin on kiva tulla. Tämä kaunotar tervehtii minua ulko-oven luona. Ruukku on ikivanha muoviruukku ja siinä kasvaa nyt lobeliaa, pelargonia tai tuttavallisemmin pelakuu ja vielä yksi taimi kesämurattia. Muratti säilyy myös talven yli vihreänä.

Tämän orvokkiamppelin hankin jo toukokuun alussa, Hyvin on kestänyt kylmät yöt ja ne muutamat paahteisetkin päivät.


Toinen ruukku on aivan samanlainen kuin edellä esiteltykin.
Hyötypuutarha ( se persilja) oli vielä nuutuneen näköinen, en esittele sitä vielä.
Kovin paljon en viitsi laittaa kukkia parvekkeelle, kun pitää välillä turvautua naapurin rouvan apuun kastelussa.
Nyt nukkumaan. Huomenna on heti aamusta lohjenneen hampaan korjausta. Pitää olla virkeä heti aamusta.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Sitä sun tätä sunnuntai

Minun viikonloppuni ovat jo pitkään olleet käänteiset: lauantai on lepopäivä ja sunnuntaina tehdään sitten kaikenlaisia viikonloppuun kasautuvia hommia. Aloitin päivän varhain aamulla lukemalla päivän lehden ja pistäytymällä lukemassa varhaisimmat blogipäivitykset. Sitten otin pienet torkut, kun avoimesta ikkunasta tuli niin kylmää että aloin palella ja ainoa varma lämmin paikka on omassa sängyssä, yrittelin samalla parannella alkavaa päänsärkyä, joka kuitenkin vaati tujakat kahvit. Kahvin kanssa surffailin vähän lankakauppojen sivuilla ja tein pienen tilauksen - siitä enemmän sitten kun langat saapuvat.
Istutin tänään viikolla ostetut kukat parvekkeelle, pari pelakuuta, lobeliaa ja kesämurattia. parvekkeeni on aamuaurinkoinen, mutta päivemmällä varsin varjoinen ja lähestulkoonkaan kaikki kukat eivät siinä menesty. olen luopunut toivosta saada esim. Marketta kukkimaan koko kesän, pelakuu, tuo vanha tuttu sen sijaan jaksaa kukkia koko kesän ja on sangen helppohoitoinen. Tänä vuonna en saanut valkoista, piti tyytyä peruspunaisiin. Istutin myös muutaman orvokin ja hyötypuutarhaksi luettavaksi persiljaa.
Siivous jäi kesken, kun piti lähteä lipasvahdiksi vaalipaikalle. Äänestäjiä kävi sangen vähän, eikö ihmiset ymmärrä, että eurovaaleissa todella valitaan ne suurten asioiden päättäjät.
Ihmiset osallistuivat kiitettävästi lipaskeräykseen, ainakin puolet äänestäjistä kävi lippalla. Lipas olikin lähestulkoon täysi. Kolmen laitapuolen miehen kimppa valitsi ensin yhteisen ehdokkaan ja kävi äänestämässä ja sitten puistelivat taskunpohjiaan ja jokainen sai kokoon kaksi euroa lippaaseen.
Kotiin palattua soitti ystäväni, jonka kanssa jutellaan aina tunti, vähempi ei riitä.
Soittelemme vain kerran kuussa ja puhuttavaa riittää. Lopun iltaa olenkin seurannut vaalituloksia, on minulla neulekin tuossa, se jatkuu hitaasti, mutta varmasti. Tarkemmin siitä kunhan valmistuu.
En ehtinyt kuvaamaan kukkia vaikka niin oli tarkoitus.
Eikä ollut tämäkään päivä pelkkää menestystä, illansuussa hajosi takahammas, juurihoidettu ja useammasti paikattu - nyt terävä reuna hankaa kieltä pahasti, eli on oltava "kieli keskellä suuta" kirjaimellisesti. Huomenna soitelemaan lääkärinaikaa heti aamusta.

lauantai 6. kesäkuuta 2009

Neljä

Tämän kaikilla kiertäneen meemin nappasin Sartsalta.

Neljä työtä,joita olet elämäsi aikana tehnyt
1. mansikanpoimijana Suonenjoella
2. lastenhoitajana Ahvenanmaalla
3. hoitoapulaisena vanhainkodissa
4. maatalon emäntänä
nämä kaikki ennen nykyistä työtäni

2. Neljä tv-ohjelmaa,joita tykkään katsella
1. puoliyhdeksän uutiset
2. antiikkia antiikkia
3. asiaohjelmia ja haastatteluja
4. Elämä käsissä

3.Neljä paikkaa,joissa olen ollut lomalla
1. Tallinna useamman kerran
2. Mökillä
3. Praha
4. Pariisi

4.Neljä internetsivua joilla käyn päivittäin
1. Savon Sanomat
2. Iltapäivälehdet
3. Blogilistan suosikit
4. Allergia- ja astmaliitto

5. Neljä lempiruokaani
1. Rantakala
2. Rukiiset voileivät
3. Keitetty riisi ja ruskistettu porsaanjauheliha
4. Kinkkusalaatti

6. Neljä paikkaa jossa mieluiten olisin juuri nyt
1. Mökillä
2. Pariisissa
3. Miehen kotona
4. Omaa kotia ei mikään voita

Jos tämän joku vielä haluaa, ole hyvä ja ota pois. Jätä kuitenkin jälki kommentteihin niin käyn lukemassa.
Hyvää viikonloppua kaikille!

torstai 4. kesäkuuta 2009

Päivän kysymys

Missä se kesä on?
Miksi televisiota ei voi katsoa sähkökatkon aikana?
Kuka katkaisi sähköt?
Kaatuuko tuo lipputanko?
Miksi valot eivät syty?
Onko pihakoivu vielä pystyssä?
Tuuleeko sielläkin?
Toiko Putin tämän tuulen mukanaan?
Miksi tuulee?
Miksi pitää laittaa takki päälle?
Minne kesä on mennyt?

Miksi blogilista ei toimi?
Pitäisköhän minun neuloa?
Onko syksy?
Miksi?